Do góry

Przetwory Przepis na:

Ogórki po mojemu

Ogórki po mojemu

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 265

Dodano:

Odsłon: 3735

Pyszne ogóreczki w delikatnej zalewie nie za ostre, w sam raz do obiadu, do sałatki, jako zakąska do wódeczki

Składniki

  • chrzan, czosnek, cebulkę, marchew, koper, układamy ciasno ogórki całe, jeśli są za duże to kroimy na słupki lub plastry.
  • ¾ szklanki octu 4 szklanki wody 1 płaska łyżka soli 4 łyżki cukru Liść laurowy Ziele angielskie Gorczyca biała.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ogórki po mojemu

Przygotowanie

  1. Układamy ogórki ciasno ogórki całe, jeśli są za duże to kroimy na słupki lub plastry.

  2. Wszystkie produkty do zalewy zagotowujemy. Zalewamy gorąca zalewą i pasteryzujemy ok. 5 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń