Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam osobom które lubią ostre jedzonko. Ta przekąska jest przepyszna.
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1508
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 202
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 520
Karkówka po cygańsku to hit Internetu! To niezwykle bogate danie jednogarnkow...
Odsłon: 1508
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 202
Szybkie, łatwe, sycące i smaczne danie.
Odsłon: 520
Składniki
Ogórki myjemy, czosnek obieramy i drobno kroimy. Pokrojone ogórki zasypujemy czosnkiem i solą, zostawiamy na 4 godz.
Po 4 godz. wodę, która pod wpływem soli wydzieliła się z ogórków odlewamy. Ogórki zasypujemy przyprawą chili. Wszystko dokładnie mieszamy. Naczynia dokładnie zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 4 godz.
Następnie z octu, oleju, wody i cukru przygotowujemy zalewę. Zagotowujemy ją i zalewamy nią ogórki. Wszystko dokładnie mieszamy. Pozostawiamy na 8 godzin ale już nie w lodówce.
Po upływie 8 godzin przekładamy ogórki do słoików. Obieramy i kroimy ostre papryczki, którymi przekładamy ogórki.
Zalewamy wszystko marynatą i pasteryzujemy przez ok. 10 minut. Pamiętajmy, żeby dno garnka wyłożyć ściereczką. Zapewni nam to, że słoiczki nie pękną podczas pasteryzacji. Po wyjęciu z garnka słoiki ustawiamy do góry dnem, żeby dobrze się zamknęły.