Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam osobom które lubią ostre jedzonko. Ta przekąska jest przepyszna.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326517
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16911
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5534
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326517
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12098
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16911
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5534
Składniki
Ogórki myjemy, czosnek obieramy i drobno kroimy. Pokrojone ogórki zasypujemy czosnkiem i solą, zostawiamy na 4 godz.
Po 4 godz. wodę, która pod wpływem soli wydzieliła się z ogórków odlewamy. Ogórki zasypujemy przyprawą chili. Wszystko dokładnie mieszamy. Naczynia dokładnie zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na 4 godz.
Następnie z octu, oleju, wody i cukru przygotowujemy zalewę. Zagotowujemy ją i zalewamy nią ogórki. Wszystko dokładnie mieszamy. Pozostawiamy na 8 godzin ale już nie w lodówce.
Po upływie 8 godzin przekładamy ogórki do słoików. Obieramy i kroimy ostre papryczki, którymi przekładamy ogórki.
Zalewamy wszystko marynatą i pasteryzujemy przez ok. 10 minut. Pamiętajmy, żeby dno garnka wyłożyć ściereczką. Zapewni nam to, że słoiczki nie pękną podczas pasteryzacji. Po wyjęciu z garnka słoiki ustawiamy do góry dnem, żeby dobrze się zamknęły.