Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka jest smaczna, kolorowa i pyszna.
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 741
Któż nie kocha pomidorowej. Klasyczny przepis zna każda gospodyni domowa, ale...
Odsłon: 741
Składniki
Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paski. Pietruszkę obrać, pokroić w plastry ( korzeń). Czosnek podzielić na ząbki i obrać. W słoikach układać : kilka plasterków pietruszki, gałązkę natki pietruszki, ząbek czosnku i paski papryki. Do każdego słoika wlać po 2 łyżki oleju.
Składniki zalewy zagotować i zalać słoiki. pasteryzować 15 minut. Smak tak konserwowanej papryki można wzbogacić dodając ulubione przyprawy.
Polecam naprawdę warto spróbować.