Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka jest smaczna, kolorowa i pyszna.
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17625
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6696
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 17625
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6696
Składniki
Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w paski. Pietruszkę obrać, pokroić w plastry ( korzeń). Czosnek podzielić na ząbki i obrać. W słoikach układać : kilka plasterków pietruszki, gałązkę natki pietruszki, ząbek czosnku i paski papryki. Do każdego słoika wlać po 2 łyżki oleju.
Składniki zalewy zagotować i zalać słoiki. pasteryzować 15 minut. Smak tak konserwowanej papryki można wzbogacić dodając ulubione przyprawy.
Polecam naprawdę warto spróbować.