Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konserwowana papryka, bardzo dobra jako przystawka do wszelkich kasz, makaronu, ziemniaków, do jajecznicy, a nawet jako danie samodzielne z bułeczką. Robiona we wrześniu u mnie w piwnicy stoi aż do lata.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 884
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3785
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34614
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 884
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 154
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3785
Składniki
Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić wzdłuż na paski szerokością ok. 2 cm. Umieścić w dużym garnku do gotowania. Wszystkie składniki oprócz papryki połączyć razem i zalać tym paprykę. Zamknąć garnek pokrywką, na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia i gotować 20 min. Rozłożyć w słoiczki, zamknąć pokrywką, przewrócić do góry dnem i zostawić na dobę przykryte kołdrą. Ocet z kwasku cytrynowego zamienia w przepisach zwykły ocet spirytusowy. Aby go przygotować, trzeba w 100 ml zimnej wody rozpuścić 5 gr (1 łyżeczka herbatnia) kwasku cytrynowego. Lub na większą ilość: na 1 litr wody - 50 gr kwasku cytrynowego.