Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konserwowana papryka, bardzo dobra jako przystawka do wszelkich kasz, makaronu, ziemniaków, do jajecznicy, a nawet jako danie samodzielne z bułeczką. Robiona we wrześniu u mnie w piwnicy stoi aż do lata.
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9170
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 19
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10449
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 18
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 28
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9170
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 19
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10449
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 18
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 28
Składniki
Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić wzdłuż na paski szerokością ok. 2 cm. Umieścić w dużym garnku do gotowania. Wszystkie składniki oprócz papryki połączyć razem i zalać tym paprykę. Zamknąć garnek pokrywką, na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia i gotować 20 min. Rozłożyć w słoiczki, zamknąć pokrywką, przewrócić do góry dnem i zostawić na dobę przykryte kołdrą. Ocet z kwasku cytrynowego zamienia w przepisach zwykły ocet spirytusowy. Aby go przygotować, trzeba w 100 ml zimnej wody rozpuścić 5 gr (1 łyżeczka herbatnia) kwasku cytrynowego. Lub na większą ilość: na 1 litr wody - 50 gr kwasku cytrynowego.