Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konserwowana papryka, bardzo dobra jako przystawka do wszelkich kasz, makaronu, ziemniaków, do jajecznicy, a nawet jako danie samodzielne z bułeczką. Robiona we wrześniu u mnie w piwnicy stoi aż do lata.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 670
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 400
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 856
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 670
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 400
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 856
Składniki
Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić wzdłuż na paski szerokością ok. 2 cm. Umieścić w dużym garnku do gotowania. Wszystkie składniki oprócz papryki połączyć razem i zalać tym paprykę. Zamknąć garnek pokrywką, na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia i gotować 20 min. Rozłożyć w słoiczki, zamknąć pokrywką, przewrócić do góry dnem i zostawić na dobę przykryte kołdrą. Ocet z kwasku cytrynowego zamienia w przepisach zwykły ocet spirytusowy. Aby go przygotować, trzeba w 100 ml zimnej wody rozpuścić 5 gr (1 łyżeczka herbatnia) kwasku cytrynowego. Lub na większą ilość: na 1 litr wody - 50 gr kwasku cytrynowego.