Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konserwowana papryka, bardzo dobra jako przystawka do wszelkich kasz, makaronu, ziemniaków, do jajecznicy, a nawet jako danie samodzielne z bułeczką. Robiona we wrześniu u mnie w piwnicy stoi aż do lata.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1296
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12157
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 39
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1296
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 25
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12157
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 39
Składniki
Paprykę umyć, usunąć pestki i pokroić wzdłuż na paski szerokością ok. 2 cm. Umieścić w dużym garnku do gotowania. Wszystkie składniki oprócz papryki połączyć razem i zalać tym paprykę. Zamknąć garnek pokrywką, na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia i gotować 20 min. Rozłożyć w słoiczki, zamknąć pokrywką, przewrócić do góry dnem i zostawić na dobę przykryte kołdrą. Ocet z kwasku cytrynowego zamienia w przepisach zwykły ocet spirytusowy. Aby go przygotować, trzeba w 100 ml zimnej wody rozpuścić 5 gr (1 łyżeczka herbatnia) kwasku cytrynowego. Lub na większą ilość: na 1 litr wody - 50 gr kwasku cytrynowego.