Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli mamy pomidory i i mnóstwo świeżych ziół i nie wiemy co z nich zrobić to jak znalazł będą w zimie do zupy pomidorowej lub do spaghetti. Pomidory z ziołami własnej produkcji są lepsze niż pomidory z puszki:) Zapach świeżych ziół przechodzi do zalewy przez co są ciekawsze w smaku.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34157
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1362
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113599
Składniki
Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki lub ósemki, wykrawając twarde części.
Słoiki napełnić pomidorami oraz wybranymi przez nas ziołami (można zrobić miks ziół).
Następnie wsypać sól, wlać olej i wodę do każdego słoika - 1 łyżeczka soli i 1 łyżeczka oleju na każdy słoik 0,5 litrowy (można wcześniej przygotować zalewę, ja wolę tym sposobem).
Zakręcamy słoiki, wstawiamy do garnka z wodą i pasteryzujemy 40 minut od zagotowania.
Słoiki wyjąć, dokręcić i ustawić do góry dnem.
Następne słoiki należy wkładać do letniej wody aby nie popękały.