Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli mamy pomidory i i mnóstwo świeżych ziół i nie wiemy co z nich zrobić to jak znalazł będą w zimie do zupy pomidorowej lub do spaghetti. Pomidory z ziołami własnej produkcji są lepsze niż pomidory z puszki:) Zapach świeżych ziół przechodzi do zalewy przez co są ciekawsze w smaku.
Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki lub ósemki, wykrawając twarde części.
Słoiki napełnić pomidorami oraz wybranymi przez nas ziołami (można zrobić miks ziół).
Następnie wsypać sól, wlać olej i wodę do każdego słoika - 1 łyżeczka soli i 1 łyżeczka oleju na każdy słoik 0,5 litrowy (można wcześniej przygotować zalewę, ja wolę tym sposobem).
Zakręcamy słoiki, wstawiamy do garnka z wodą i pasteryzujemy 40 minut od zagotowania.
Słoiki wyjąć, dokręcić i ustawić do góry dnem.
Następne słoiki należy wkładać do letniej wody aby nie popękały.
Witam serdecznie, chciałabym zaproponować przepis na domowe krojone pomidory...
Odsłon: 16676
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 30
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 41
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 40
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1656
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 410
Ciasto kryzysowe, potrzebne tylko 1 jajko. Wystarczy zmiksować wszystkie skła...
Odsłon: 30
Delikatne, mięciutkie, pachnące śliwką i marcepanem. Stary domowy przepis któ...
Odsłon: 41
Moja wersja zdrowego napoju izotonicznego. Idealny na upały, świetnie smakuje...
Odsłon: 40
Sezon na jagody nadal trwa , dostałam od kuzynki jagody i postanowiłam zrobić...
Odsłon: 1656
Najlepsza na letnie upały jest domowa lemoniada z owocami, lodem i miętą. Jes...
Odsłon: 410
Składniki
Pomidory umyć i pokroić na ćwiartki lub ósemki, wykrawając twarde części.
Słoiki napełnić pomidorami oraz wybranymi przez nas ziołami (można zrobić miks ziół).
Następnie wsypać sól, wlać olej i wodę do każdego słoika - 1 łyżeczka soli i 1 łyżeczka oleju na każdy słoik 0,5 litrowy (można wcześniej przygotować zalewę, ja wolę tym sposobem).
Zakręcamy słoiki, wstawiamy do garnka z wodą i pasteryzujemy 40 minut od zagotowania.
Słoiki wyjąć, dokręcić i ustawić do góry dnem.
Następne słoiki należy wkładać do letniej wody aby nie popękały.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Pomidory w zalewie własnej
Przetwory
Cukinia marynowana po francusku
Przetwory
Sałatka klasztorna do słoików
Przetwory
Ogórki Piri Piri z miodem
Pomidory w zalewie własnej
„Addio, pomidory” śpiewał przed laty Wiesław Michnikowski z Kabaretem Starszy...
Odsłon: 830
Cukinia marynowana po francusku
W twojej spiżarni pojawiły się już słoiki z ogórkami kiszonymi, korniszony, s...
Odsłon: 5457