Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117905
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8312
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3091
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2032
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117905
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8312
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3091
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2032
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1498
Składniki
Zalewę gotujemy razem z obraną i pokrojona w piórka cebulą. Odstawiamy do ostudzenia.
Rybę oprawić w razie takiej konieczności, podzielić, przyprawić, moczyć w rozmąconym jaju i obtoczyć w bułce. Smażyć na tłuszczu lub oleju na zloty kolor. Odstawić do ostygnięcia.
Ryby luźno ułożyć w słoiku zalać zalewą dodać kilka piór cebuli. Wytrzeć do sucha zakrętki i zakręcamy.Pasteryzujemy jak przetwory w garnku. Wstawiamy słoiki do zimnej wody w wyścielonym garnku jakąś szmatką . Gotujemy na małym ogniu do pojawienia się bąbelków w słoiku wtedy od razu je wyjmujemy.