Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielu zna i robi. Obiecałam i pisze przepis.
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 89
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 47
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 341
Gęsta zupa z mnóstwem warzyw, pikantna dzięki przyprawie Cajun, a raki stanow...
Odsłon: 89
Subtelne , aromatyczne ciasto z dodatkiem owoców smakuje wybornie.
Odsłon: 47
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 341
Składniki
Zalewę gotujemy razem z obraną i pokrojona w piórka cebulą. Odstawiamy do ostudzenia.
Rybę oprawić w razie takiej konieczności, podzielić, przyprawić, moczyć w rozmąconym jaju i obtoczyć w bułce. Smażyć na tłuszczu lub oleju na zloty kolor. Odstawić do ostygnięcia.
Ryby luźno ułożyć w słoiku zalać zalewą dodać kilka piór cebuli. Wytrzeć do sucha zakrętki i zakręcamy.Pasteryzujemy jak przetwory w garnku. Wstawiamy słoiki do zimnej wody w wyścielonym garnku jakąś szmatką . Gotujemy na małym ogniu do pojawienia się bąbelków w słoiku wtedy od razu je wyjmujemy.