Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z mojej spiżarni znika jako pierwsza :)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 511
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9736
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4488
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 511
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9736
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4488
Składniki
ZALEWA: 6 szkl. wody, 1 szkl. octu, 25 dag cukru, liść laurowy, ziele ang. , pieprz.
1. dzień. Cebulę i paprykę pokroić (ja najbardziej lubię w półplasterki), osolić z osobna i pozostawic na noc. Rano odcisnąć.
2. dzień. Pieczarki umyć, obrać, i pokroić w połówki i w plastry. Wrzucić na wrzatekz jedną łyżeczką soli i kieliszkiem octu- odcedzic po zagotowaniu.
Ugotować zalewę. Wrzucić wszystkie składniki i gotować nie dłużej niz 5 min. Wkładać do słoików. Pasteryzować 10 min.
PS. zamiast pieczarek można oczywiście użyć grzybów leśnych. Wtedy sałatka nabiera charakteru ,,imprezowego'''' :)