Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący ogórek, papryka i cebula w marynacie
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4269
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2397
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11203
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4269
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2397
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11203
Składniki
Umyć warzywa, wydrążyć paprykę obrać cebule
Pokroić paprykę i ogórki w paski a cebulę w piórka
Zagotować 4 l wody ze szklanką soli; ostudzić; zalać warzywa na 2 godziny a po tym czasie odcedzić
Zalewa: 1 szkl octu 1 szkl cukru 5 szkl wody Liście laurowe, ziele angielskie, gorczyca Zagotować i ostudzić
Odcedzone warzywa układać w słoikach i zalać ostudzoną zalewą. Pasteryzować 10-15 minut w garnku z gotującą się wodą.