Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący ogórek, papryka i cebula w marynacie
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2139
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3270
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1331
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2073
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2139
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3270
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1331
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2073
Składniki
Umyć warzywa, wydrążyć paprykę obrać cebule
Pokroić paprykę i ogórki w paski a cebulę w piórka
Zagotować 4 l wody ze szklanką soli; ostudzić; zalać warzywa na 2 godziny a po tym czasie odcedzić
Zalewa: 1 szkl octu 1 szkl cukru 5 szkl wody Liście laurowe, ziele angielskie, gorczyca Zagotować i ostudzić
Odcedzone warzywa układać w słoikach i zalać ostudzoną zalewą. Pasteryzować 10-15 minut w garnku z gotującą się wodą.