Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący ogórek, papryka i cebula w marynacie
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 962
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1055
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2106
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 962
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1055
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2106
Składniki
Umyć warzywa, wydrążyć paprykę obrać cebule
Pokroić paprykę i ogórki w paski a cebulę w piórka
Zagotować 4 l wody ze szklanką soli; ostudzić; zalać warzywa na 2 godziny a po tym czasie odcedzić
Zalewa: 1 szkl octu 1 szkl cukru 5 szkl wody Liście laurowe, ziele angielskie, gorczyca Zagotować i ostudzić
Odcedzone warzywa układać w słoikach i zalać ostudzoną zalewą. Pasteryzować 10-15 minut w garnku z gotującą się wodą.