Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 65
Dodano: 13.07.2009
Odsłon: 17544
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Fasolke pokroić na kilku cm kawałki i ugotować w osolonej wodzie.Marchew zetrzeć na grubych oczkach,cebule pokroić w półkrążki.
Marchew i cebule dusić na szkl.oleju,podlać odrobiną wody.Gdy cebula zmieknie dodać fasolke i chwile (ok 7 min)dusić.Jeśli jest gęste podlać wodą.
Do tego dodać sól,pieprz,cukier i koncentrat.Można na smak dodac wegety.Na koniec dac ocet.Przełożyc do słoików i pasteryzowac ok 10 min.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

helcia 25 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
Ja robie takie jak lubie,a lubie kwaśne.Oczywiście można użyć mniej,jak z każdym przepisem doprawiamy "pod siebie"0 Kto głosował? | Odpowiedz

Arabelka 25 sierpnia 2009Zgłoś do usunięcia
czy 3 male sloiczki to nie bedzie za kwasne?1 Kto głosował? | Odpowiedz