Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepiękny zapach i kolor. Dodatek do herbaty zimą.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 195
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9438
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 995
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 195
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9438
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 995
Składniki
Do gara w którym gotuję bigos czyli jak największym wlewam na 10 cm wody. Wsypuję cukier i gotuję, potem wrzucam garściami płatki aż po brzegi garnka ( jak na zdjęciu ). Gdy opadają dosypuję nowe. Aż wszystkie się zmieszczą. Dolewam wody, ale nie za dużo. Gdy wszystkie zmienią kształt na farfoclowaty, wtedy wlewam sok z cytryn. Dalej gotuję na małym ogniu bardzo często mieszając. Gdy wszystko się przegotuje i ma konsystencję gęstego syropu ( jak za gęste dolać wody ) blenderem miksuję na masę nawet nie za bardzo zmieloną. Jeszcze raz doprowadzam do wrzenia i przekładam do niewielkich słoiczków, które po zakręceniu przewracam do góry dnem. Wyjątkowym osobom wręczam w formie prezentu. Ale reszta dla mnie:)