Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
od razu zjedliśmy takie dobre;)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
        
        
                Składniki
mięsko dusimy na patelni z 1 cebulą pokrojoną w kostkę ok 30 min
w tym samym czasie pomidory kroimy ze skórką w ćwiartki i dusimy bez wody
teraz gdy nam się to ładnie dusi kroimy pozostałe warzywa;) najpierw kroimy pieczarki i dusimy w duuuużym garze z masełkiem. Cukinia jeżeli jest młoda to nie obieramy jej i kroimy w 0.5cm paski, które przekroimy jeszcze na pół, jeżeli mamy dużą cukinię z twardą skórka to obieramy i kroimy w kostkę. cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę
teraz zestawiamy z gazu pomidory i mięso. Pomidory przecieramy prze durszlak a powstały przecier wlewamy do naszych warzyw. Dodajemy przyprawy w ilości wedle uznania ale w smaku powinno być pomidorowo-pikantne;) gotujemy 10 min od momentu zagotowania sosu
Zabieramy część sosu na obiad i dusimy z mięsem 20 min podajemy z ryżem. Resztę przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 30 min od momentu zagotowania wody aby zima w dowolnej chwili znów poczuć ten smak;)
zjadamy pospiesznie gdyż szybko znika;)