Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
od razu zjedliśmy takie dobre;)
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6896
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5087
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2052
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6896
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5087
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2052
Składniki
mięsko dusimy na patelni z 1 cebulą pokrojoną w kostkę ok 30 min
w tym samym czasie pomidory kroimy ze skórką w ćwiartki i dusimy bez wody
teraz gdy nam się to ładnie dusi kroimy pozostałe warzywa;) najpierw kroimy pieczarki i dusimy w duuuużym garze z masełkiem. Cukinia jeżeli jest młoda to nie obieramy jej i kroimy w 0.5cm paski, które przekroimy jeszcze na pół, jeżeli mamy dużą cukinię z twardą skórka to obieramy i kroimy w kostkę. cebulę kroimy w piórka, paprykę w kostkę
teraz zestawiamy z gazu pomidory i mięso. Pomidory przecieramy prze durszlak a powstały przecier wlewamy do naszych warzyw. Dodajemy przyprawy w ilości wedle uznania ale w smaku powinno być pomidorowo-pikantne;) gotujemy 10 min od momentu zagotowania sosu
Zabieramy część sosu na obiad i dusimy z mięsem 20 min podajemy z ryżem. Resztę przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 30 min od momentu zagotowania wody aby zima w dowolnej chwili znów poczuć ten smak;)
zjadamy pospiesznie gdyż szybko znika;)