Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażka jasna i złota - najlepsze do podprawiania zup i sosów:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10203
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10203
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Składniki
ZASMAŻKA JASNA: Tłuszcz rozgrzać, dodać mąkę, szybko zasmażyć nie rumieniąc, ostawić. Rozprowadzić zimnym płynem, dolewając go po trochu do zasmażki i stale dokładnie mieszając, aż powstanie gładka, jednolita masa bez grudek. Zagotować, rozrzedzić gorącym wywarem i połączyć z potrawą. ZASMAŻKA ZŁOTA: Mąkę zrumienić w piekarniku lub na patelni na złoty kolor. Tłuszcz rozgrzać, zmieszać ze zrumienioną mąką, rozprowadzić zimnym płynem, zagotować dokładnie mieszając, aby nie było grudek.Rozrzedzić gorącym wywarem i połączyć z potrawą.