Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zasmażka jasna i złota - najlepsze do podprawiania zup i sosów:)
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1394
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 277
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1394
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 277
Składniki
ZASMAŻKA JASNA: Tłuszcz rozgrzać, dodać mąkę, szybko zasmażyć nie rumieniąc, ostawić. Rozprowadzić zimnym płynem, dolewając go po trochu do zasmażki i stale dokładnie mieszając, aż powstanie gładka, jednolita masa bez grudek. Zagotować, rozrzedzić gorącym wywarem i połączyć z potrawą. ZASMAŻKA ZŁOTA: Mąkę zrumienić w piekarniku lub na patelni na złoty kolor. Tłuszcz rozgrzać, zmieszać ze zrumienioną mąką, rozprowadzić zimnym płynem, zagotować dokładnie mieszając, aby nie było grudek.Rozrzedzić gorącym wywarem i połączyć z potrawą.