Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i bardzo smaczna sałatka:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11057
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6340
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13311
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5073
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11057
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6340
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5407
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13311
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5073
Składniki
Brokuł gotujemy do miękkości i odcedzamy, zalewamy porządnie zimną wodą i wrzucamy do dużego garnka
Makaron gotujemy ani al-dente ani na miękko (tak po środku:D) choć oczywiście można wedle własnego widzi mi się:) po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i wrzucamy do garnka gdzie leży sobie nasz brokuł
pieczarki obieramy, kroimy (jak chcemy) i dusimy na patelni, podczas duszenia dodać troszkę soli, pieprzu, curry oraz papryki ostrej, po wyparowaniu wody odstawiamy z ognia i czekamy aż wystygnie. Potem pieczarki wędrują do garnka z makaronem i brokułami
groszek odcedzamy i przelewamy dużą ilością zimnej wody i wrzucamy do naszego wesołego garnka:)
wszystko razem mieszamy z majonezem i ewentualnie doprawiamy gdyby coś nam nie pasowało:)
Przyprawy oczywiście każdy daję takie jakie lubi. Ja tylko zaproponowałem swoją wersję (lekko na ostro)