Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka i bardzo smaczna sałatka:)
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 554
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Brokuł gotujemy do miękkości i odcedzamy, zalewamy porządnie zimną wodą i wrzucamy do dużego garnka
Makaron gotujemy ani al-dente ani na miękko (tak po środku:D) choć oczywiście można wedle własnego widzi mi się:) po ugotowaniu zalewamy zimną wodą i wrzucamy do garnka gdzie leży sobie nasz brokuł
pieczarki obieramy, kroimy (jak chcemy) i dusimy na patelni, podczas duszenia dodać troszkę soli, pieprzu, curry oraz papryki ostrej, po wyparowaniu wody odstawiamy z ognia i czekamy aż wystygnie. Potem pieczarki wędrują do garnka z makaronem i brokułami
groszek odcedzamy i przelewamy dużą ilością zimnej wody i wrzucamy do naszego wesołego garnka:)
wszystko razem mieszamy z majonezem i ewentualnie doprawiamy gdyby coś nam nie pasowało:)
Przyprawy oczywiście każdy daję takie jakie lubi. Ja tylko zaproponowałem swoją wersję (lekko na ostro)