Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezglutenowe kartacze z owocami"
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 57
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 702
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 186
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 498
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 226
Biały sos podstawowy stanowi bazę dla licznych wariantów sosów. Do bazy możem...
Odsłon: 57
Lekki i puszysty sernik a do tego łatwy i prosty w przygotowaniu.
Odsłon: 702
Polecam. Pychota. Samo dobro.
Odsłon: 186
Polecam. Zwykła bułeczka. Wybornie smakuje z kubkiem mleka.
Odsłon: 498
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jedna...
Odsłon: 226
Składniki
Mąki wymieszaj z kurkumą i wsyp do miski. Wodę podgrzej i rozpuść w niej masło. Do mieszanki mąk powoli wlewaj wodę i zagniataj ciasto (wlej tyle wody, by było elastyczne). Zawiń je w folię i odłóż na 20 minut.
Czereśnie umyj, osusz i wypestkuj. Pokrój na połówki. Morele potnij na kawałeczki. Owoce wymieszaj z serkiem. Ciasto rozwałkuj na cienki placek. Szklanką wytnij kółka. Na każde nałóż po łyżeczce farszu i zlep po bokach.
Wrzuć do wrzącej osolonej wody z olejem. Gotuj 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową i odłóż na sitko, by obciekły.
Pierogi wyłóż od razu na ogrzane talerze. Podawaj udekorowane listkami melisy lub mięty.
Z masełkiem
2-3 łyżki masła wolno rozpuść. Wrzuć 2 łyżki posiekanych orzechów i migdałów bez skórki. Polej pierogi.Źródło: Naj