Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezglutenowe kartacze z owocami"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 708
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2060
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4047
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4034
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 708
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2060
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4047
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 4034
Składniki
Mąki wymieszaj z kurkumą i wsyp do miski. Wodę podgrzej i rozpuść w niej masło. Do mieszanki mąk powoli wlewaj wodę i zagniataj ciasto (wlej tyle wody, by było elastyczne). Zawiń je w folię i odłóż na 20 minut.
Czereśnie umyj, osusz i wypestkuj. Pokrój na połówki. Morele potnij na kawałeczki. Owoce wymieszaj z serkiem. Ciasto rozwałkuj na cienki placek. Szklanką wytnij kółka. Na każde nałóż po łyżeczce farszu i zlep po bokach.
Wrzuć do wrzącej osolonej wody z olejem. Gotuj 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową i odłóż na sitko, by obciekły.
Pierogi wyłóż od razu na ogrzane talerze. Podawaj udekorowane listkami melisy lub mięty.
Z masełkiem
2-3 łyżki masła wolno rozpuść. Wrzuć 2 łyżki posiekanych orzechów i migdałów bez skórki. Polej pierogi.Źródło: Naj