Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bezglutenowe kartacze z owocami"
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 240
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19018
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 718
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 106
Przepis dnia
Tosty z figami i serem Camembert to wyjątkowo smaczna i elegancka przekąska,...
Odsłon: 240
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 19018
Kapusta pekińska z jabłkiem, marchewką i cebulą polana prostym sosem winegret...
Odsłon: 718
Ziemniaki , to tradycyjna potrawa chłopów holenderskich i jedna z ulubionych...
Odsłon: 106
Składniki
Mąki wymieszaj z kurkumą i wsyp do miski. Wodę podgrzej i rozpuść w niej masło. Do mieszanki mąk powoli wlewaj wodę i zagniataj ciasto (wlej tyle wody, by było elastyczne). Zawiń je w folię i odłóż na 20 minut.
Czereśnie umyj, osusz i wypestkuj. Pokrój na połówki. Morele potnij na kawałeczki. Owoce wymieszaj z serkiem. Ciasto rozwałkuj na cienki placek. Szklanką wytnij kółka. Na każde nałóż po łyżeczce farszu i zlep po bokach.
Wrzuć do wrzącej osolonej wody z olejem. Gotuj 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową i odłóż na sitko, by obciekły.
Pierogi wyłóż od razu na ogrzane talerze. Podawaj udekorowane listkami melisy lub mięty.
Z masełkiem
2-3 łyżki masła wolno rozpuść. Wrzuć 2 łyżki posiekanych orzechów i migdałów bez skórki. Polej pierogi.Źródło: Naj