Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 369
Dodano: 05.02.2013
Odsłon: 11415
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Z karczku lub łopatki zrobić gulasz. Można wykorzystać mięso w sosie zrobione wcześniej.
Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy. Dwa razy po zagotowaniu odlać wodę i na nowo zagotować. Do ostatniej wody dodać łyżkę cukru.
Boczek pokroić w kostkę, kiełbasę pokroić w półplasterki. Dodać do kapusty, tak samo gulasz, kilka suszonych grzybków, śliwki. Doprawić: liść laurowy, ziele angielskie, trochę kminku. Jak blady, dosypać trochę papryki sypkiej.
Gotować aż składniki będą miękkie. Na koniec mąkę roztrzepać z wodą, następnie dodać do bigosu. Zagotować. Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Saba4 21 grudnia 2020Zgłoś do usunięcia
Ten bigos wygląda jak kapuśniak....0 Kto głosował? | Odpowiedz