Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, sycące, i może w lodówce być kilka dni:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2828
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 221
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 798
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 930
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2828
Składniki
Z karczku lub łopatki zrobić gulasz. Można wykorzystać mięso w sosie zrobione wcześniej.
Kapustę kiszoną zalewamy wodą i gotujemy. Dwa razy po zagotowaniu odlać wodę i na nowo zagotować. Do ostatniej wody dodać łyżkę cukru.
Boczek pokroić w kostkę, kiełbasę pokroić w półplasterki. Dodać do kapusty, tak samo gulasz, kilka suszonych grzybków, śliwki. Doprawić: liść laurowy, ziele angielskie, trochę kminku. Jak blady, dosypać trochę papryki sypkiej.
Gotować aż składniki będą miękkie. Na koniec mąkę roztrzepać z wodą, następnie dodać do bigosu. Zagotować. Smacznego!