Do góry

Dania główne Przepis na:

Bigos cygański

Bigos cygański

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 33

Dodano:

Odsłon: 2961

smaczne ale długie w przygotowaniu,a przede wszystkim bez kapusty

Składniki

  • kiełbasa, 1kg
  • cebula biała, 1kg
  • Papryka czerwona, 1kg
  • pieczarki, 1kg
  • ogórki konserwowe, 1kg
  • pieprz,sól, według uznania
  • olej do smażenia
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Bigos cygański

Przygotowanie

  1. wszystkie składniki pokroić w kostke

  2. podsmarzyć kiełbase ok 10 min,następnie dodać papryke chwile posmażyć i dodać cebule, dodać pieczarki i wszysko razem podmażyć ok 15 min a następnie dodać ogórki i dusić wszystko ok 40 min.doprawić i gotowe

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń