Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki z suszonymi grzybami"
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19745
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2882
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3960
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19745
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2882
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3960
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 643
Składniki
Suszone grzyby namocz w wodzie. Osącz. Karkówkę umyj, osusz, pokrój na cztery plastry. Jak najcieniej rozbij przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Oliwę rozgrzej na dużej patelni, włóż kotlety i cebulę, podsmaż z obydwu stron na lekko rumiany kolor (możesz też smażyć partiami).
Całość przełóż do rondla, podlej niewielką ilością wody. Dodaj osączone grzyby, posyp słodką papryką i przyprawą uniwersalną. Duś na małym ogniu do miękkości.
Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Wlej do mięsa, podduś. Przypraw do smaku solą i pieprzem.Źródło: Chwila dla Ciebie