Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Bitki z suszonymi grzybami"
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1195
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457714
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1448
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2270
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 581
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1195
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457714
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1448
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2270
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 581
Składniki
Suszone grzyby namocz w wodzie. Osącz. Karkówkę umyj, osusz, pokrój na cztery plastry. Jak najcieniej rozbij przez folię spożywczą. Oprósz z obydwu stron solą i pieprzem.
Cebulę obierz, pokrój w piórka. Oliwę rozgrzej na dużej patelni, włóż kotlety i cebulę, podsmaż z obydwu stron na lekko rumiany kolor (możesz też smażyć partiami).
Całość przełóż do rondla, podlej niewielką ilością wody. Dodaj osączone grzyby, posyp słodką papryką i przyprawą uniwersalną. Duś na małym ogniu do miękkości.
Mąkę wymieszaj ze śmietaną. Wlej do mięsa, podduś. Przypraw do smaku solą i pieprzem.Źródło: Chwila dla Ciebie