Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bolognese na ostro"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1370
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1035
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1812
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1370
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2949
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1035
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1812
Składniki
Do gotującej się wody wlej 2 łyżki oliwy i wsyp sól. Ugotuj makaron al dente. Na oliwie podsmaż mięso. Dodaj drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmaż. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz je ze skóry i drobno pokrój. Wrzuć do mięsa i podsmaż.
Wlej przecier, wsyp zioła prowansalskie, sól, pieprz i chili do smaku. Dokładnie wymieszaj. Następnie duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut i dopraw do smaku. Do sosu wrzuć ugotowany makaron, połącz i podawaj.Źródło: Na żywo