Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bolognese na ostro"
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1211
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 152
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Do gotującej się wody wlej 2 łyżki oliwy i wsyp sól. Ugotuj makaron al dente. Na oliwie podsmaż mięso. Dodaj drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmaż. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz je ze skóry i drobno pokrój. Wrzuć do mięsa i podsmaż.
Wlej przecier, wsyp zioła prowansalskie, sól, pieprz i chili do smaku. Dokładnie wymieszaj. Następnie duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut i dopraw do smaku. Do sosu wrzuć ugotowany makaron, połącz i podawaj.Źródło: Na żywo