Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Bolognese na ostro"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34963
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17968
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34963
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17968
Składniki
Do gotującej się wody wlej 2 łyżki oliwy i wsyp sól. Ugotuj makaron al dente. Na oliwie podsmaż mięso. Dodaj drobno posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość podsmaż. Pomidory sparz wrzątkiem, obierz je ze skóry i drobno pokrój. Wrzuć do mięsa i podsmaż.
Wlej przecier, wsyp zioła prowansalskie, sól, pieprz i chili do smaku. Dokładnie wymieszaj. Następnie duś pod przykryciem na małym ogniu przez około 20 minut i dopraw do smaku. Do sosu wrzuć ugotowany makaron, połącz i podawaj.Źródło: Na żywo