Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brokułowa na ostro"
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 47
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 355
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 201
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 47
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 355
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 34
Składniki
Brokuł umyj, podziel na różyczki. Włoszczyznę obierz, umyj, włóż do garnka ze skrzydłem z indyka, liściem laurowym i zielem angielskim. Wlej 1,2 l wody, gotuj 20 minut, zdejmując szumowiny.
2. Z przestudzonego wywaru wyjmij włoszczyznę, a dodaj do niego obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj przez 10 minut, a następnie dodaj różyczki brokułu razem z pokrojoną w plastry papryczką chilli. Przypraw do smaku solą i pieprzem, a potem gotuj jeszcze przez kolejne 10 minut.Źródło: Dobry Tydzień