Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brokułowa na ostro"
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 759
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1051
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 239
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2785
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 759
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1051
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 239
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2785
Składniki
Brokuł umyj, podziel na różyczki. Włoszczyznę obierz, umyj, włóż do garnka ze skrzydłem z indyka, liściem laurowym i zielem angielskim. Wlej 1,2 l wody, gotuj 20 minut, zdejmując szumowiny.
2. Z przestudzonego wywaru wyjmij włoszczyznę, a dodaj do niego obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj przez 10 minut, a następnie dodaj różyczki brokułu razem z pokrojoną w plastry papryczką chilli. Przypraw do smaku solą i pieprzem, a potem gotuj jeszcze przez kolejne 10 minut.Źródło: Dobry Tydzień