Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Brokułowa na ostro"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 470
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 201
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Brokuł umyj, podziel na różyczki. Włoszczyznę obierz, umyj, włóż do garnka ze skrzydłem z indyka, liściem laurowym i zielem angielskim. Wlej 1,2 l wody, gotuj 20 minut, zdejmując szumowiny.
2. Z przestudzonego wywaru wyjmij włoszczyznę, a dodaj do niego obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotuj przez 10 minut, a następnie dodaj różyczki brokułu razem z pokrojoną w plastry papryczką chilli. Przypraw do smaku solą i pieprzem, a potem gotuj jeszcze przez kolejne 10 minut.Źródło: Dobry Tydzień