Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z mięsem"
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3491
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 49
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2895
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 170
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 130
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3491
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 49
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2895
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 170
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 130
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę. Marchew i seler obierz, a następnie zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Zeszklij warzywa na oleju, zaczynając od cebuli.
Po chwili dodaj mielone mięso i chwilę podsmaż. Następnie dolej koncentrat pomidorowy oraz pół szklanki wody. Dopraw całość solą oraz pieprzem i smaż na wolnym ogniu około 20 minut.
Cannelloni ugotuj w osolonym wrzątku, a potem, gdy wystygnie, napełnij farszem.
Włóż makaron do naczynia żaroodpornego. Zalej sosem pomidorowym, posyp startym serem i piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Telemax