Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z mięsem"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2459
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 135
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 717
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2459
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 135
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 717
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę. Marchew i seler obierz, a następnie zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Zeszklij warzywa na oleju, zaczynając od cebuli.
Po chwili dodaj mielone mięso i chwilę podsmaż. Następnie dolej koncentrat pomidorowy oraz pół szklanki wody. Dopraw całość solą oraz pieprzem i smaż na wolnym ogniu około 20 minut.
Cannelloni ugotuj w osolonym wrzątku, a potem, gdy wystygnie, napełnij farszem.
Włóż makaron do naczynia żaroodpornego. Zalej sosem pomidorowym, posyp startym serem i piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Telemax