Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z mięsem"
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7752
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 143
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przyg...
Odsłon: 58
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3887
Zapiekanka ziemniaczana wege to szybki i prosty pomysł na obiad z kuchni wege...
Odsłon: 7752
Prosty sernik na zimno z sera z wiaderka i kremówki, przyozdobiony zielonymi...
Odsłon: 143
Surówka z kapustą pekińską jest orzeźwiająca, smaczna i chrupka. Do jej przyg...
Odsłon: 58
Dziś przychodzę do Was z propozycją na ciasto, które uwielbiam. Ciasto jest k...
Odsłon: 3887
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę. Marchew i seler obierz, a następnie zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Zeszklij warzywa na oleju, zaczynając od cebuli.
Po chwili dodaj mielone mięso i chwilę podsmaż. Następnie dolej koncentrat pomidorowy oraz pół szklanki wody. Dopraw całość solą oraz pieprzem i smaż na wolnym ogniu około 20 minut.
Cannelloni ugotuj w osolonym wrzątku, a potem, gdy wystygnie, napełnij farszem.
Włóż makaron do naczynia żaroodpornego. Zalej sosem pomidorowym, posyp startym serem i piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Telemax