Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni z mięsem

Cannelloni z mięsem

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 1

Smaczny pomysł na "Cannelloni z mięsem"

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 1 koncentrat pomidorowy
  • 1 marchewka
  • 1 seler
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1 szklanka sosu pomidorowego
  • olej słonecznikowy
  • 1 paczka makaronu cannelloni
  • 4 łyżki startego sera żółtego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Cannelloni z mięsem

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrój w kostkę. Marchew i seler obierz, a następnie zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Zeszklij warzywa na oleju, zaczynając od cebuli.

  2. Po chwili dodaj mielone mięso i chwilę podsmaż. Następnie dolej koncentrat pomidorowy oraz pół szklanki wody. Dopraw całość solą oraz pieprzem i smaż na wolnym ogniu około 20 minut.

  3. Cannelloni ugotuj w osolonym wrzątku, a potem, gdy wystygnie, napełnij farszem.

  4. Włóż makaron do naczynia żaroodpornego. Zalej sosem pomidorowym, posyp startym serem i piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń