Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cannelloni z mięsem"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 178
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25095
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 178
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1324
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25095
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę. Marchew i seler obierz, a następnie zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Zeszklij warzywa na oleju, zaczynając od cebuli.
Po chwili dodaj mielone mięso i chwilę podsmaż. Następnie dolej koncentrat pomidorowy oraz pół szklanki wody. Dopraw całość solą oraz pieprzem i smaż na wolnym ogniu około 20 minut.
Cannelloni ugotuj w osolonym wrzątku, a potem, gdy wystygnie, napełnij farszem.
Włóż makaron do naczynia żaroodpornego. Zalej sosem pomidorowym, posyp startym serem i piecz 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Telemax