Do góry

Dania główne Przepis na:

cebulowy kurczak

cebulowy kurczak

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 32

Dodano:

Odsłon: 2277

łatwe i szybkie

Składniki

  • filety z kurczaka, 50 dag
  • zupa cebulowa w torebce, 1
  • śmietana 18%, 200 ml
  • Natka pietruszki, 2 łyzki
  • tarty żołty ser, wg uznania
1-2 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
cebulowy kurczak

Przygotowanie

  1. Filety kroimy w koskę lub paski mieszamy z posiekaną natką pietruszki i wkładamy do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego, następnie posypujemy zupą cebulową i polewamy śmietaną. tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego piekarnika ok.180 stopni i pieczemy przez 30 minut. 5 minut przed końcem posypujemy żołtym serem. Podawać z ziemniaczkami. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń