Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik szpinakowy z botwiną Przygotowanie:"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11078
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3546
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1204
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4216
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11078
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3546
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1204
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4216
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 387
Składniki
Szpinak i botwinę dokładnie umyj. Oderwij z z nich łodyżki. Liście szpinaku i botwiny posiekaj (kilka liści botwiny odłóż do dekoracji). Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej olej, wrzuć czosnek, szpinak i botwinkę.
Duś 2-3 minuty, dopraw pieprzem, solą i ostudź. Do miski wlej kefir i jogurt naturalny, dodaj ostudzony szpinak i botwinkę, zmiksuj blenderem, dopraw solą i pieprzem. Mocno schłódź.
Połówki pomidorów dokładnie osącz, pokrój w drobną kosteczkę. Chłodnik rozlej do miseczek, posyp kosteczkami suszonych pomidorów. Udekoruj jogurtem naturalnym i liśćmi botwinki.Źródło: Tele Tydzień