Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik szpinakowy z botwiną Przygotowanie:"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118076
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8406
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2132
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1542
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118076
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8406
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2132
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1542
Składniki
Szpinak i botwinę dokładnie umyj. Oderwij z z nich łodyżki. Liście szpinaku i botwiny posiekaj (kilka liści botwiny odłóż do dekoracji). Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej olej, wrzuć czosnek, szpinak i botwinkę.
Duś 2-3 minuty, dopraw pieprzem, solą i ostudź. Do miski wlej kefir i jogurt naturalny, dodaj ostudzony szpinak i botwinkę, zmiksuj blenderem, dopraw solą i pieprzem. Mocno schłódź.
Połówki pomidorów dokładnie osącz, pokrój w drobną kosteczkę. Chłodnik rozlej do miseczek, posyp kosteczkami suszonych pomidorów. Udekoruj jogurtem naturalnym i liśćmi botwinki.Źródło: Tele Tydzień