Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chłodnik szpinakowy z botwiną Przygotowanie:"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 689
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1272
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 689
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1383
Składniki
Szpinak i botwinę dokładnie umyj. Oderwij z z nich łodyżki. Liście szpinaku i botwiny posiekaj (kilka liści botwiny odłóż do dekoracji). Ząbek czosnku przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej olej, wrzuć czosnek, szpinak i botwinkę.
Duś 2-3 minuty, dopraw pieprzem, solą i ostudź. Do miski wlej kefir i jogurt naturalny, dodaj ostudzony szpinak i botwinkę, zmiksuj blenderem, dopraw solą i pieprzem. Mocno schłódź.
Połówki pomidorów dokładnie osącz, pokrój w drobną kosteczkę. Chłodnik rozlej do miseczek, posyp kosteczkami suszonych pomidorów. Udekoruj jogurtem naturalnym i liśćmi botwinki.Źródło: Tele Tydzień