Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Chrupiące jarskie szaszłyki"
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104279
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5898
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104279
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2029
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5898
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5897
Składniki
Ziemniaki wyszoruj starannie i krótko obgotuj w osolonej wodzie. Papryki umyj, przekrój na połówki, pozbaw gniazd nasiennych. Miąższ pokrój na kawałki. Pomidorki opłucz. Cukinię wyszoruj, pozostaw ze skórką. Pokrój na kawałki.
Na patyczki do sza- szłyków nadziewaj na przemian ziemniaki, paprykę, pomidorki oraz cukinię. Przygotuj bejcę z oleju, łyżki przyprawy do grilla, szczypty curry, soli i pieprzu. Szaszłyki ułóż na tacce, posmaruj bejcą. Grilluj 15 minut.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 120 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety