Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Chrupiące krokieciki z łososiem"
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 255
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 389
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 669
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 255
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 389
Moja dzisiejsza propozycja to Świąteczny Makowiec na cieście krucho-drożdżowy...
Odsłon: 669
Składniki
Rozpuść masło w rondelku. Podsmażaj na nim przez minutę cebulę. Dodaj połowę mąki, smaż minutę, mieszając. Zdejmij z ognia. Dodawaj stopniowo mleko, mieszając, aż uzyskasz gładki sos. Zagotuj, mieszając. Gotuj na małym ogniu minutę. Wystudź, przykryj plastikową folią i wstaw do lodówki na 20 minut.
Rozgnieć widelcem łososia. Wymieszaj go z koperkiem, skórką i sokiem z cytryny oraz schłodzonym sosem. Przypraw do smaku. Przykryj i wstaw do lodówki na godzinę.
Uformuj z masy 16 krokietów. Obtocz je w mące, jajku, następnie w bułce tartej. Wstaw do lodówki na 30 minut.
W rondlu rozgrzej olej. Smaż krokiety w czterech partiach, po 3-4 minuty, tak aby równo się zrumieniły. Osusz na ręczniku papierowym. Podawaj posypane gałązkami koperku, z majonezem lub jogurtem.Źródło: Olivia