Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące placuszki drobiowe"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1296
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 806
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1421
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1296
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 806
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1421
Składniki
50 min • Porcja 180 kcal • Przepis na 4 porcje.
Pieczarki kroję w małe cząstki, cebulę siekam. Oba wrzucam na rozgrzane masło i smażę kilka minut. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Piersi myję, osuszam, kroję w drobną kostkę. Mieszam je w misce z pieczarkami i cebulą, dodaję koper, pietruszkę, zmiażdżony czosnek, oprószam solą i pieprzem. Wbijam jajka i dosypuję mąkę, mieszam.
Na rozgrzany olej wykładam łyżką porcje masy, lekko ją rozprowadzam po dnie patelni i smażę cienkie placuszki. Odsączam je z tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Aromatyczne, pyszne! Przygotujcie się na dokładki. Anna Góralska z JabłonowaŹródło: Kobieta i życie