Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Chrupiące placuszki drobiowe"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30996
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5287
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30996
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3673
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5287
Składniki
50 min • Porcja 180 kcal • Przepis na 4 porcje.
Pieczarki kroję w małe cząstki, cebulę siekam. Oba wrzucam na rozgrzane masło i smażę kilka minut. Doprawiam solą i pieprzem do smaku.
Piersi myję, osuszam, kroję w drobną kostkę. Mieszam je w misce z pieczarkami i cebulą, dodaję koper, pietruszkę, zmiażdżony czosnek, oprószam solą i pieprzem. Wbijam jajka i dosypuję mąkę, mieszam.
Na rozgrzany olej wykładam łyżką porcje masy, lekko ją rozprowadzam po dnie patelni i smażę cienkie placuszki. Odsączam je z tłuszczu na papierowych ręcznikach.
Aromatyczne, pyszne! Przygotujcie się na dokładki. Anna Góralska z JabłonowaŹródło: Kobieta i życie