Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
moje ulubione danie z kuchni pakistańskiej
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4290
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 87
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 394
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4290
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 74
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 47
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 87
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 394
Składniki
Cebule kroimy w piórka, czosnek przeciskamy przez praske, ścieramy imbir na tarce, pomidor obieramy ze skórki i kroimy na ćwiartki, bakłazany kroimy w cienkie plasterki, obrane ziemniaki kroimy w niedużą kostkę. Podgrzewamy olej, dodajemy czosnek i imbir, chwilkę smażymy, dodajemy cebulę i pozostawiamy do zeszklenia. Dodajemy pomidory mieszamy i przykrywamy, od czasu do czasu mieszamy do momentu aż pomidory sie rozpadną. dodajemy sól, kurkume i chili. Mieszamy ,chwilke podsmażamy.
Dodajemy bakłażany, mieszamy ( można dodać odrobinkę wody) przykrywamy i mieszamy i tak okolo kilku minut aż bakłazany zaczną mięknąc, dodajemy ziemniaki i przykrywamy. Całość dusimy na małym ogniu do rozpadniecia sie bakłazanów i do miekkości ziemniaków. Często mieszamy ( jesli potrzeba to podlewac odrobinką wody ale zazwyczaj woda z bakłażanów jest wystarczająca). Kiedy ziemniaki są miekkie i bakłażan się rozpadł odkrywamy i odparowujemy wodę. Podawać ze specjanym chlebkiem pakistańskim (chapati) albo ryżem basmati. Ja najbardziej lubię z chapati. Smacznego