Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, bogate w witaminy.
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 286
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 433
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 286
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 433
Składniki
Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki masła. Dodać startą marchew, korzeń pietruszki i groszek. Dusić pod przykryciem około 15 minut. W tym czasie na drugiej patelni rozgrzać masło lub inny olej. Dorsza doprawić solą morską i pieprzem, obtoczyć w mące krupczatce i smażyć. Gdy jarzyny będą miękkie, dodać rybę i jeszcze chwilę dusić, aby przeszła aromatem warzyw. Podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem. Smacznego!