Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie pulpeciki chodziły za mną od kilku dni. W końcu dziś nadszedł ten sądny i postanowiłam je zrobić. Wszystko było już gotowe, kiedy zorientowałam się, że liczba jajek w lodówce wynosi 0! Pulpecikom tak łatwo nie opuściłam i wygooglowałam zamiennik. Dzięki Bogu za Google!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7878
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7878
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 298
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3117
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 595
Składniki
Pierś oczyszczamy, myjemy, osuszamy i ścieramy na grubych oczkach tarki, mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w blenderze.
Do mięsa dodajemy drobno posiekaną cebulkę i doprawiamy je do smaku pieprzem oraz ziołami.
Wilgotnymi dłońmi formujemy małe pulpety i obtaczamy je w otrębach.
W rondelku rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i smażymy pulpeciki na złoty kolor.
Obsmażone z dwóch stron pulpeciki zalewamy wodą (tak żeby były całkiem przykryte), wrzucamy ziele angielskie i listek laurowy i dusimy ok. 20 minut.
Po tym czasie odparowujemy trochę sos i dodajemy do niego jogurt dokładnie wymieszany z mąką, gotujemy jeszcze chwilę by sos zgęstniał. Na koniec można dodać posiekaną natkę pietruszki lub koperek.