Do góry

Dania główne Przepis na:

Drożdżowe paszteciki kurczakowe

Drożdżowe paszteciki kurczakowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6584

Dodano:

Odsłon: 5

Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowe paszteciki kurczakowe"

Składniki

  • 60 dag mąki tortowej
  • jajko
  • pół szklanki mleka
  • pół kostki margaryny
  • 4 dag drożdży
  • jajko
  • pół łyżeczki soli
  • łyżeczka cukru. 8 małych polędwiczek z kurczaka
  • 8 łyżeczek pikantnego keczupu
  • 2 plastry sera żółtego
  • wegeta
  • sól
  • pieprz
  • oregano
  • olej czosnkowy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Drożdżowe paszteciki kurczakowe

Przygotowanie

  1. Fileciki przypraw wegetą, solą, pieprzem, oregano. Zrumień je na oleju, ostudź. Ser pokrój na 8 kawałków.

  2. Do miski wsyp mąkę, dodaj pozostałe i wyrób gładkie ciasto. Potnij ciasto na 8 kawałków. Każdy podsyp mąką i rozwałkuj na cieniutki prostokąt.

  3. Brzeg każdego kawałka posmaruj keczupem, połóż kawałek sera i polędwiczkę. Zwiń w rulon. Ułóż roladki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj olejem, posyp oregano. Piecz 25-30 min w temp. 200°C. Podaj na ciepło lub na zimno z sosem.

  4. Farsz do tych pasztecików stale wymyślam nowy. I zawsze powstaje bardzo smakowite danie.

  5. Porcje 8 Przygot. 70 min Cena 1,20 zł Kalorie 380 kcal

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń