Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duszone polędwiczki ze śliwką i świeżym rozmarynem"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 708
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3955
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1369
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 708
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3955
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1369
Składniki
Polędwiczki opłucz, dokładnie natrzyj solą czosnkową i odstaw. Po 10 minutach posyp pieprzem, cukrem, papryką i cynamonem. Następnie skrop oliwą z oliwek i odstaw na około 40 minut w ciepłe miejsce (sól i cukier powinny się w tym czasie rozpuścić).
Zamarynowane polędwiczki ułóż na blasze i wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika. Piecz około 30 minut, co jakiś czas obracając. Na 10 minut przed końcem pieczenia, na mięsie ułóż śliwki. Tak samo możesz przygotować polędwiczki na patelni. Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Szybko obsmaż z obu stron.
Następnie przykryj je i duś z dodat kiem rozmarynu, na wolniejszym ogniu, przez około 20 minut. Na 5 minut przed końcem dodaj śliwki. Mięso pokrój w grube plastry, podawaj ze śliwkami i pieczywem. Udekoruj gałązkami rozmarynu.Źródło: Na żywo