Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Duszone polędwiczki ze śliwką i świeżym rozmarynem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3878
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3878
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3848
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 415
Składniki
Polędwiczki opłucz, dokładnie natrzyj solą czosnkową i odstaw. Po 10 minutach posyp pieprzem, cukrem, papryką i cynamonem. Następnie skrop oliwą z oliwek i odstaw na około 40 minut w ciepłe miejsce (sól i cukier powinny się w tym czasie rozpuścić).
Zamarynowane polędwiczki ułóż na blasze i wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika. Piecz około 30 minut, co jakiś czas obracając. Na 10 minut przed końcem pieczenia, na mięsie ułóż śliwki. Tak samo możesz przygotować polędwiczki na patelni. Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Szybko obsmaż z obu stron.
Następnie przykryj je i duś z dodat kiem rozmarynu, na wolniejszym ogniu, przez około 20 minut. Na 5 minut przed końcem dodaj śliwki. Mięso pokrój w grube plastry, podawaj ze śliwkami i pieczywem. Udekoruj gałązkami rozmarynu.Źródło: Na żywo