Do góry

Dania główne Przepis na:

Duszone polędwiczki ze śliwką i świeżym rozmarynem

Duszone polędwiczki ze śliwką i świeżym rozmarynem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 8

Wypróbowany przepis na "Duszone polędwiczki ze śliwką i świeżym rozmarynem"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Duszone polędwiczki ze śliwką i świeżym rozmarynem

Przygotowanie

  1. Polędwiczki opłucz, dokładnie natrzyj solą czosnkową i odstaw. Po 10 minutach posyp pieprzem, cukrem, papryką i cynamonem. Następnie skrop oliwą z oliwek i odstaw na około 40 minut w ciepłe miejsce (sól i cukier powinny się w tym czasie rozpuścić).

  2. Zamarynowane polędwiczki ułóż na blasze i wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika. Piecz około 30 minut, co jakiś czas obracając. Na 10 minut przed końcem pieczenia, na mięsie ułóż śliwki. Tak samo możesz przygotować polędwiczki na patelni. Rozgrzej olej i wrzuć mięso. Szybko obsmaż z obu stron.

  3. Następnie przykryj je i duś z dodat kiem rozmarynu, na wolniejszym ogniu, przez około 20 minut. Na 5 minut przed końcem dodaj śliwki. Mięso pokrój w grube plastry, podawaj ze śliwkami i pieczywem. Udekoruj gałązkami rozmarynu.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń