Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dżem z czerwonym winem"
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1099
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 108
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1501
Mazurek jest bardzo ozdobnym, słodkim ciastem, który w wielu domach zajmuje o...
Odsłon: 1099
Kuchnia indyjska pod względem smaku to jedna z najlepszych kuchni świata. Bar...
Odsłon: 108
Prosty do zrobienia i niezwykle smaczny pasztet wielkanocny , wyśmienity na ś...
Odsłon: 1501
Składniki
Porzeczki opłucz, osusz, oddziel od gałązek. Przełóż do rondla o grubym dnie, dodaj cukier i sok z cytryny. Gotuj kilka minut, po czym odstaw do wystudzenia i pozostaw pod przykryciem w chłodnym miejscu na noc.
Następnego dnia porzeczki przetrzyj przez sito, a masę przełóż do rondla. Dodaj skórkę z pomarańczy i cynamon. Gotuj ok. 5-10 minut, dolej wino i gotuj do odpowiedniego zgęstnienia dżemu, szumując pianę od czasu do czasu. Gorący dżem przełóż do słoików.Źródło: Tele Tydzień
Przepisy Dania główne
Dania główne
Risotto z kalarepą
Dania główne
Potrawka z kiełbasy i groszku
Dania główne
Pulpety tandoori
Dania główne
Przepyszne risotto ze smażonym łososiem
Risotto z kalarepą
Risotto z kalarepą wpadło mi do głowy w ferworze wymyślania nowych smacznych...
Odsłon: 2
Potrawka z kiełbasy i groszku
Bardzo prosta potrawka. Idealna na szybki obiad czy kolację. Może stanowić sa...
Odsłon: 59