Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dżem z czerwonym winem"
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Prosty przepis na dużą ilość pierogów, które można zamrozić i przygotować póź...
Odsłon: 476
Tak pysznego dania jeszcze nie jedliście a wystarczy dodać jeden składnik. So...
Odsłon: 202
Mniej czasochłonna i lżejsza wersja kotlecików.
Odsłon: 119
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 171
Składniki
Porzeczki opłucz, osusz, oddziel od gałązek. Przełóż do rondla o grubym dnie, dodaj cukier i sok z cytryny. Gotuj kilka minut, po czym odstaw do wystudzenia i pozostaw pod przykryciem w chłodnym miejscu na noc.
Następnego dnia porzeczki przetrzyj przez sito, a masę przełóż do rondla. Dodaj skórkę z pomarańczy i cynamon. Gotuj ok. 5-10 minut, dolej wino i gotuj do odpowiedniego zgęstnienia dżemu, szumując pianę od czasu do czasu. Gorący dżem przełóż do słoików.Źródło: Tele Tydzień