Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dżem z czerwonym winem"
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6106
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6106
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154789
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1029
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 458
Składniki
Porzeczki opłucz, osusz, oddziel od gałązek. Przełóż do rondla o grubym dnie, dodaj cukier i sok z cytryny. Gotuj kilka minut, po czym odstaw do wystudzenia i pozostaw pod przykryciem w chłodnym miejscu na noc.
Następnego dnia porzeczki przetrzyj przez sito, a masę przełóż do rondla. Dodaj skórkę z pomarańczy i cynamon. Gotuj ok. 5-10 minut, dolej wino i gotuj do odpowiedniego zgęstnienia dżemu, szumując pianę od czasu do czasu. Gorący dżem przełóż do słoików.Źródło: Tele Tydzień