Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Dżem z czerwonym winem"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1288
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1288
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 786
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1413
Składniki
Porzeczki opłucz, osusz, oddziel od gałązek. Przełóż do rondla o grubym dnie, dodaj cukier i sok z cytryny. Gotuj kilka minut, po czym odstaw do wystudzenia i pozostaw pod przykryciem w chłodnym miejscu na noc.
Następnego dnia porzeczki przetrzyj przez sito, a masę przełóż do rondla. Dodaj skórkę z pomarańczy i cynamon. Gotuj ok. 5-10 minut, dolej wino i gotuj do odpowiedniego zgęstnienia dżemu, szumując pianę od czasu do czasu. Gorący dżem przełóż do słoików.Źródło: Tele Tydzień