Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3181
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3806
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1309
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3181
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 3806
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1309
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj jajko, masło, wodę i zagnieć elastyczne, nielepiące się ciasto. Włóż je na pół godziny do lodówki.
Pierś z kurczaka potnij w niewielką kostkę.
Czosnek posiekaj, cebulę pokrój w piórka, po czym zeszklij na patelni. Gdy zmiękną, dodaj mięso i dopraw. Smaż 7-10 minut.
Ciasto cienko rozwałkuj, wycinaj kółka o średnicy szklanki. Na każde kółko nałóż łyżeczkę farszu i startego sera, zlep, a następnie odłóż na posypaną mąką blaszkę.
Posmaruj pierogi roztrzepanym jajkiem i posyp resztą sera. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C i zapiekaj około 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Do empanadas serwuj białe półwytrawne wino argentyńskie.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax