Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 75
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 227
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 103
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 487
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 75
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 227
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 103
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 487
Składniki
Do miski wsyp mąkę, dodaj jajko, masło, wodę i zagnieć elastyczne, nielepiące się ciasto. Włóż je na pół godziny do lodówki.
Pierś z kurczaka potnij w niewielką kostkę.
Czosnek posiekaj, cebulę pokrój w piórka, po czym zeszklij na patelni. Gdy zmiękną, dodaj mięso i dopraw. Smaż 7-10 minut.
Ciasto cienko rozwałkuj, wycinaj kółka o średnicy szklanki. Na każde kółko nałóż łyżeczkę farszu i startego sera, zlep, a następnie odłóż na posypaną mąką blaszkę.
Posmaruj pierogi roztrzepanym jajkiem i posyp resztą sera. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C i zapiekaj około 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Do empanadas serwuj białe półwytrawne wino argentyńskie.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: trudne.Źródło: Telemax