Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Falafel z sosem jogurtowo-miętowym"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457241
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1340
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2182
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457241
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1340
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2182
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 536
Składniki
Ciecierzycę przełóż do miski, zalej wodą i odstaw na noc, by napęczniała. Po tym czasie odcedź ją i zmiel w maszynce do mięsa. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Podsmaż drobno posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszklą, dodaj kolendrę, kardamon i cynamon.
Całość smaż jeszcze przez pół minuty i połącz ze zmieloną ciecierzycą oraz posiekaną natką pietruszki oraz sodą oczyszczoną. Masę wymieszaj i dopraw solą. Następnie uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Smaż je z dwóch stron na złotobrązowy kolor. Jogurt wymieszaj z posiekaną miętą. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj jako sos do falafela.Źródło: Na żywo