Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolka po bretońsku"
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 48
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 63
Wyjątkowe połączenie warzyw i owoców polanych sosem jogurtowo-majonezowym. So...
Odsłon: 48
Proponuję zamknąć trochę słońca w słoiki na zimę, a w nich marchewkę połączon...
Odsłon: 63
Składniki
Fasolę zalej ciepłą wodą i namocz przez noc. Następnego dnia ugotuj.
Cebulę posiekaj z czosnkiem i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Po chwili dodaj boczek pokrojony w dość drobną kostkę oraz kiełbasę pociętą w plastry. Całość podsmaż na złoto i dodaj koncentrat pomidorowy. Podgrzewaj kilka minut, mieszając, by potrawa nie przywarła.
Delikatnie oprósz mąką, a na koniec dołóż ugotowaną białą fasolę.
Fasolkę po bretońsku serwuj z pieczywem.Źródło: Telemax