Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolka po bretońsku"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9851
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2483
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1621
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 594
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3762
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9851
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2483
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1621
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 594
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3762
Składniki
Fasolę zalej ciepłą wodą i namocz przez noc. Następnego dnia ugotuj.
Cebulę posiekaj z czosnkiem i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Po chwili dodaj boczek pokrojony w dość drobną kostkę oraz kiełbasę pociętą w plastry. Całość podsmaż na złoto i dodaj koncentrat pomidorowy. Podgrzewaj kilka minut, mieszając, by potrawa nie przywarła.
Delikatnie oprósz mąką, a na koniec dołóż ugotowaną białą fasolę.
Fasolkę po bretońsku serwuj z pieczywem.Źródło: Telemax