Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Fasolka po bretońsku"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 846
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1741
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6250
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 846
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1741
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6250
Składniki
Fasolę zalej ciepłą wodą i namocz przez noc. Następnego dnia ugotuj.
Cebulę posiekaj z czosnkiem i zeszklij na rozgrzanym oleju.
Po chwili dodaj boczek pokrojony w dość drobną kostkę oraz kiełbasę pociętą w plastry. Całość podsmaż na złoto i dodaj koncentrat pomidorowy. Podgrzewaj kilka minut, mieszając, by potrawa nie przywarła.
Delikatnie oprósz mąką, a na koniec dołóż ugotowaną białą fasolę.
Fasolkę po bretońsku serwuj z pieczywem.Źródło: Telemax