Do góry

Dania główne Przepis na:

Faszerowana pierść z kaczki

Faszerowana pierść z kaczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 53

Dodano:

Odsłon: 1747

kaczka inaczej :)

Składniki

  • 1 podwójna pierś z kaczki Ser solankowy w kostkach w zalewie z bazylią i oregano-200 g 6 dużych pieczarek sól
  • pieprz papryka słodka masło
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z piersi zdejmujemy skórę.Usuwamy kości.Otrzymane 2 filety cienko
    rozbijamy tłuczkiem.Nacieramy przyprawami.

  2. Ser wyjmujemy z zalewy,rozgniatamy widelcem.Pieczarki drobno
    kroimy,smażymy na oleju,doprawiamy do smaku.Studzimy.

  3. Filety układamy jeden przy drugim,smarujemy serem.Na ser ukłdamy
    pieczarki.Zwijamy w roladę.Otrzymana roladkę zawijamy w skórę
    .obwiązujemy ciasno sznureczkiem,smarujemy masłem i posypujemy
    przyprawami.

  4. Roladke układamy w naczyniu żarodpornym i pieczemy ok 50 minut,często
    polewajac wytworzonym sosem.Po upieczeniu zdejmujemy sznureczek i kroimy w
    plastry.SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń