Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Faszerowane pieczarki"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424780
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10635
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336928
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4726
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424780
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10635
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336928
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4726
Składniki
Obraną cebulę i plasterki boczku poszatkuj. Zrumień na patelni. Przełóż do miseczki, pozostawiając wytopiony tłuszcz, ostudź. Pomidory opłucz, osusz. Miąższ drobno posiekaj. Ser (np. rokpol) pokrusz. Opłucz kilka gałązek tymianku.
Pieczarki oczyść, opłucz, pozostaw ze skórką. Odkrój nóżki. Kapelusze oprósz solą. Posiekane nóżki wymieszaj z serem, pomidorami, tymiankiem oraz przesmażonym boczkiem i cebulą. Masę dopraw solą oraz pieprzem. Nałóż do kapeluszy pieczarek, ułóż na blasze do pieczenia. Piecz około 20 minut w temp. 180 st.
Kromki chleba pokrój na ćwiartki. Czosnek obierz i posiekaj. Rozłóż na pieczywie, skrop oliwą. Dołóż do pieczarek na 5 minut przed końcem pieczenia. Całość wyłóż na talerze. Kilka liści sałaty porwij na kawałki, skrop octem wymieszanym z tłuszczem z boczku oraz solą i pieprzem do smaku. Podawaj do pieczarek.
czas ok. 40 min; porcja – 330 kcal, cena 4 złŹródło: Świat kobiety