Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet pieczony w porach"
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 160
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 194
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 953
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3081
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 280
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 160
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 194
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 953
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3081
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 280
Składniki
Filety opłucz starannie pod bieżącą wodą (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Skrop sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Posyp przyprawą do ryb i białym pieprzem.
Oczyszczony por posiekaj w krążki, odrzucając zielone końcówki liści. Wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sporą szczyptą soli. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki i drobno je poszatkuj. Piekarnik rozgrzej do temp. 180 st.
Na dnie naczynia żaroodpornego połóż połowę masła, wsyp krążki pora. Na porach rozłóż filety rybne. Posyp je posiekaną natką. Na wierzchu ułóż wiórki z reszty masła. Piecz pod przykryciem ok. 30 minut.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 320 kcal, cena 3,70 zł.Źródło: Świat kobiety