Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet pieczony w porach"
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 80
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1299
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 772
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 296
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 166
Pyszniutkie skrzydełka warte wypróbowania na święta lub niedzielny obiad. Pro...
Odsłon: 80
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 1299
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 772
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 296
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 166
Składniki
Filety opłucz starannie pod bieżącą wodą (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Skrop sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Posyp przyprawą do ryb i białym pieprzem.
Oczyszczony por posiekaj w krążki, odrzucając zielone końcówki liści. Wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sporą szczyptą soli. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki i drobno je poszatkuj. Piekarnik rozgrzej do temp. 180 st.
Na dnie naczynia żaroodpornego połóż połowę masła, wsyp krążki pora. Na porach rozłóż filety rybne. Posyp je posiekaną natką. Na wierzchu ułóż wiórki z reszty masła. Piecz pod przykryciem ok. 30 minut.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 320 kcal, cena 3,70 zł.Źródło: Świat kobiety