Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet pieczony w porach"
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 671
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 402
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 857
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 671
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 402
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3250
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4082
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 857
Składniki
Filety opłucz starannie pod bieżącą wodą (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Skrop sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Posyp przyprawą do ryb i białym pieprzem.
Oczyszczony por posiekaj w krążki, odrzucając zielone końcówki liści. Wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sporą szczyptą soli. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki i drobno je poszatkuj. Piekarnik rozgrzej do temp. 180 st.
Na dnie naczynia żaroodpornego połóż połowę masła, wsyp krążki pora. Na porach rozłóż filety rybne. Posyp je posiekaną natką. Na wierzchu ułóż wiórki z reszty masła. Piecz pod przykryciem ok. 30 minut.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 320 kcal, cena 3,70 zł.Źródło: Świat kobiety