Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet pieczony w porach"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5376
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 104
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 82
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 725
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5376
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9189
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 104
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 82
Składniki
Filety opłucz starannie pod bieżącą wodą (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Skrop sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Posyp przyprawą do ryb i białym pieprzem.
Oczyszczony por posiekaj w krążki, odrzucając zielone końcówki liści. Wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sporą szczyptą soli. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki i drobno je poszatkuj. Piekarnik rozgrzej do temp. 180 st.
Na dnie naczynia żaroodpornego połóż połowę masła, wsyp krążki pora. Na porach rozłóż filety rybne. Posyp je posiekaną natką. Na wierzchu ułóż wiórki z reszty masła. Piecz pod przykryciem ok. 30 minut.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 320 kcal, cena 3,70 zł.Źródło: Świat kobiety