Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filet pieczony w porach"
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 147
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 346
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10823
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 147
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 346
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10823
Składniki
Filety opłucz starannie pod bieżącą wodą (mrożone musisz wcześniej rozmrozić). Skrop sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Posyp przyprawą do ryb i białym pieprzem.
Oczyszczony por posiekaj w krążki, odrzucając zielone końcówki liści. Wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sporą szczyptą soli. Natkę opłucz, osusz, oderwij listki i drobno je poszatkuj. Piekarnik rozgrzej do temp. 180 st.
Na dnie naczynia żaroodpornego połóż połowę masła, wsyp krążki pora. Na porach rozłóż filety rybne. Posyp je posiekaną natką. Na wierzchu ułóż wiórki z reszty masła. Piecz pod przykryciem ok. 30 minut.
porcje, czas ok. 45 min; porcja – 320 kcal, cena 3,70 zł.Źródło: Świat kobiety