Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8573
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 517
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8573
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3029
Polecam.
Odsłon: 1812
Polecam.
Odsłon: 517
Składniki
Filety i cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić i podsmażyć.
Kurczaka, cebule , pieczarki wymieszać wraz z 3 żółtkami , startym serem żółtym. Posolić i popieprzyc lub dodać przyprawę do kurczaka.
Białko ubić na sztywno i dodać do filetów
Dodać mąkę ziemniaczaną i zwykłą (pszenna, poznańska lub wrocławska) i wymieszać.
Na koniec dodać koperek (jeżeli świeży, to drobno posiekać).
Nakładać na patelnię łyżką i smażyć na małym ogniu w dużej ilości oleju.