Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-03-2012
W miarę szybki pomysł na w miarę wykwintne danie.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 565
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4006
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 41
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 565
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2011
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4006
Składniki
Filety opłukać, osuszyć oprószyć solą i pieprzem, i zrumienić na roztopionym maśle, po czym wyjąć i trzymać w cieple.
Pory oczyścić, pokroić w paski i blanszować około 3 min we wrzącej wodzie, osączyć i przelać zimną wodą.
Szalotkę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu pozostałym po smażeniu, rozprowadzić winem dodać śmietankę i odparować do pożądanej konsystencji, dodać pory i kilka minut pogotować razem.
Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i pokrojonym szczypiorkiem. Podawać z ryżem na sypko i warzywami.
Zamiast wina można dać śmietankę, smak nie ten sam, ale cena zupełnie inna.