Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-03-2012
W miarę szybki pomysł na w miarę wykwintne danie.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 83
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1711
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 89
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6167
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 83
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1711
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 89
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6167
Składniki
Filety opłukać, osuszyć oprószyć solą i pieprzem, i zrumienić na roztopionym maśle, po czym wyjąć i trzymać w cieple.
Pory oczyścić, pokroić w paski i blanszować około 3 min we wrzącej wodzie, osączyć i przelać zimną wodą.
Szalotkę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu pozostałym po smażeniu, rozprowadzić winem dodać śmietankę i odparować do pożądanej konsystencji, dodać pory i kilka minut pogotować razem.
Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i pokrojonym szczypiorkiem. Podawać z ryżem na sypko i warzywami.
Zamiast wina można dać śmietankę, smak nie ten sam, ale cena zupełnie inna.