Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-03-2012
W miarę szybki pomysł na w miarę wykwintne danie.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2604
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20095
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 557
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 703
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7124
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2604
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20095
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 557
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 703
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7124
Składniki
Filety opłukać, osuszyć oprószyć solą i pieprzem, i zrumienić na roztopionym maśle, po czym wyjąć i trzymać w cieple.
Pory oczyścić, pokroić w paski i blanszować około 3 min we wrzącej wodzie, osączyć i przelać zimną wodą.
Szalotkę pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu pozostałym po smażeniu, rozprowadzić winem dodać śmietankę i odparować do pożądanej konsystencji, dodać pory i kilka minut pogotować razem.
Sos doprawić do smaku solą, pieprzem i pokrojonym szczypiorkiem. Podawać z ryżem na sypko i warzywami.
Zamiast wina można dać śmietankę, smak nie ten sam, ale cena zupełnie inna.