Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka z nóżek i kurczaka"
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 123
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20719
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26967
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4410
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 123
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20719
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 26967
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1080
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4410
Składniki
Nóżkę i golonki opal nad palnikiem, oskrob, umyj. Udka z kurczaka opłucz. Mięso wieprzowe zalej wodą, dodaj marchew i pietruszkę, przyprawy, gotuj. Po 2 godzinach włóż udka z kurczaka i gotuj jeszcze godzinę.
Przecedź. Mięso obierz, pokrój. Dodaj czosnek. Wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo, pokrój w plasterki. Do formy włóż mięso, oliwki, groszek, delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Podawaj z chrzanem lub musztardą.Źródło: Dobry Tydzień