Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka z nóżek i kurczaka"
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7546
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2554
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7546
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2554
Składniki
Nóżkę i golonki opal nad palnikiem, oskrob, umyj. Udka z kurczaka opłucz. Mięso wieprzowe zalej wodą, dodaj marchew i pietruszkę, przyprawy, gotuj. Po 2 godzinach włóż udka z kurczaka i gotuj jeszcze godzinę.
Przecedź. Mięso obierz, pokrój. Dodaj czosnek. Wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo, pokrój w plasterki. Do formy włóż mięso, oliwki, groszek, delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Podawaj z chrzanem lub musztardą.Źródło: Dobry Tydzień