Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cała ta zabawa w zawijanie gołąbków nie chce mi się.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 241
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 241
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 80
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
Paprykę,cebule,kapuste pokroić w dużą kostkę,pieczarki na ćwiartki,koper drobno posiekać.Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć po kolei mięso,warzywa i przekładać do garka podlać 1/2 szkl. bulionu,wsypać koper(może być też natka) doprawić solą i pieprzem. Dusić ok 30-40 minut aż zmięknie kapusta.Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić dalej jeszcze jakieś 15 minut. Zamiast koncentratu pomidorowego czasem dodaje paprykę w sosie adżika. Można jeść samo mięsko albo z ryżem lub makaronem. Można tęż dodać ryż do mięsa ale wtedy trzeba w czasie gotowania podlewać ptrawkę bulinem aby ryż miał co wchłonąć.