Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cała ta zabawa w zawijanie gołąbków nie chce mi się.
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 883
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 474
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10669
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 113
Pyszne tradycyjnie ciasto które robię od bardzo dawna na każde święta, przepi...
Odsłon: 883
Prosta sałatka śledziowa z jabłkiem, cebulą, papryką i groszkiem w sosie majo...
Odsłon: 474
Kawałki fileta kurczaka zatopione w pysznym sosie serowym z dodatkiem groszku...
Odsłon: 10669
Zupa grzybowa z leśnych grzybów
Odsłon: 113
Składniki
Paprykę,cebule,kapuste pokroić w dużą kostkę,pieczarki na ćwiartki,koper drobno posiekać.Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć po kolei mięso,warzywa i przekładać do garka podlać 1/2 szkl. bulionu,wsypać koper(może być też natka) doprawić solą i pieprzem. Dusić ok 30-40 minut aż zmięknie kapusta.Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić dalej jeszcze jakieś 15 minut. Zamiast koncentratu pomidorowego czasem dodaje paprykę w sosie adżika. Można jeść samo mięsko albo z ryżem lub makaronem. Można tęż dodać ryż do mięsa ale wtedy trzeba w czasie gotowania podlewać ptrawkę bulinem aby ryż miał co wchłonąć.