Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cała ta zabawa w zawijanie gołąbków nie chce mi się.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1533
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1401
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 291
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1533
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 53
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1401
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 291
Składniki
Paprykę,cebule,kapuste pokroić w dużą kostkę,pieczarki na ćwiartki,koper drobno posiekać.Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć po kolei mięso,warzywa i przekładać do garka podlać 1/2 szkl. bulionu,wsypać koper(może być też natka) doprawić solą i pieprzem. Dusić ok 30-40 minut aż zmięknie kapusta.Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić dalej jeszcze jakieś 15 minut. Zamiast koncentratu pomidorowego czasem dodaje paprykę w sosie adżika. Można jeść samo mięsko albo z ryżem lub makaronem. Można tęż dodać ryż do mięsa ale wtedy trzeba w czasie gotowania podlewać ptrawkę bulinem aby ryż miał co wchłonąć.