Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cała ta zabawa w zawijanie gołąbków nie chce mi się.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8324
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1211
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10060
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 641
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8324
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1211
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10060
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 641
Składniki
Paprykę,cebule,kapuste pokroić w dużą kostkę,pieczarki na ćwiartki,koper drobno posiekać.Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć po kolei mięso,warzywa i przekładać do garka podlać 1/2 szkl. bulionu,wsypać koper(może być też natka) doprawić solą i pieprzem. Dusić ok 30-40 minut aż zmięknie kapusta.Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić dalej jeszcze jakieś 15 minut. Zamiast koncentratu pomidorowego czasem dodaje paprykę w sosie adżika. Można jeść samo mięsko albo z ryżem lub makaronem. Można tęż dodać ryż do mięsa ale wtedy trzeba w czasie gotowania podlewać ptrawkę bulinem aby ryż miał co wchłonąć.