Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2259
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3329
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1376
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2128
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2259
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3329
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1376
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2128
Składniki
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 8 części. Oliwę, wino oraz przeciśnięty przez prasę czosnek wymieszać z sokiem z cytryny i sosem sojowym, dodać szczyptę soli i pieprzu. Przygotowaną marynatą skropić mięso i odstawić pod przykryciem do lodówki na 2 godziny. Pierś z indyka wyłożyć na tacki aluminiowe i smarować marynatą co jakiś czas obracając.