Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszkowa marynata"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11070
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3482
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1177
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4184
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 364
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11070
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3482
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1177
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4184
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 364
Składniki
Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj starannie, zetnij skórkę. Korzeń imbiru obierz, pokrój w cienkie plasterki. Do garnka wlej 300 ml wody oraz czerwony ocet winny. Dodaj imbir, laski cynamonu, 2 liście laurowe, kilka goździków oraz cukier. Gotuj zalewę 3 min.
Gruszki (twardawe) umyj, obierz, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych. Włóż do zalewy, gotuj 3-4 minuty. Owoce rozłóż do słoików, zalej gorącą zalewą. Zakręć słoiki. Pasteryzuj w temp. 80 st. 20 minut.
Czas ok. 70 min; porcja – 860 kcal, cena 4,30 zł, 3 porcje.Źródło: Świat kobiety