Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gruszkowa marynata"
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231768
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4963
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36398
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231768
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4963
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36398
        
        Składniki
Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj starannie, zetnij skórkę. Korzeń imbiru obierz, pokrój w cienkie plasterki. Do garnka wlej 300 ml wody oraz czerwony ocet winny. Dodaj imbir, laski cynamonu, 2 liście laurowe, kilka goździków oraz cukier. Gotuj zalewę 3 min.
Gruszki (twardawe) umyj, obierz, przekrój na połówki i pozbaw gniazd nasiennych. Włóż do zalewy, gotuj 3-4 minuty. Owoce rozłóż do słoików, zalej gorącą zalewą. Zakręć słoiki. Pasteryzuj w temp. 80 st. 20 minut.
Czas ok. 70 min; porcja – 860 kcal, cena 4,30 zł, 3 porcje.Źródło: Świat kobiety