Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1408
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 113
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 522
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1408
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 113
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 389
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj i odstaw do ostygnięcia. Mąkę gryczaną wymieszaj z pszenną i ziemniaczaną, dopraw solą. Ziemniaki rozgnieć tłuczkiem, wbij jajka, wymieszaj. Dodawaj po porcji mąki i wyrabiaj, aż powstanie gęste ciasto. Uformuj z niego wałek i pokrój na kawałki. Kluski wrzucaj na wrzątek z olejem, gotuj ok. 1 minuty od momentu, gdy wypłyną na wierzch.
Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, posiekaj. Rozgrzej oliwę, wrzuć czosnek i pomidory, podduś. Fasolkę ugotuj w osolonej wodzie. na sos zmiksuj. Na talerzach rozłóż umyty szpinak, polej winegretem. Gnocchi wymieszaj z pomidorami i żółtym serem. Nałóż obok szpinaku, dołóż osączoną fasolkę, posyp parmezanem.Źródło: Naj