Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz meksykański"
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12914
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7279
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12914
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7279
Składniki
Mięso umyj, przypraw słodką papryką i obsyp mąką.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem, a następnie dorzuć mięso.
Zieloną paprykę pokrój w kostkę, a obraną pietruszkę oraz marchewkę i pieczarki – w plasterki.
Dołóż warzywa do mięsa, podlej wodą i gotuj kwadrans. Po tym czasie dorzuć resztę warzyw i wsyp przyprawy.
Wyłącz gulasz, gdy mięso będzie miękkie.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax