Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz meksykański"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 131
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2750
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3609
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6724
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 131
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2750
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3609
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 539
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 6724
Składniki
Mięso umyj, przypraw słodką papryką i obsyp mąką.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem, a następnie dorzuć mięso.
Zieloną paprykę pokrój w kostkę, a obraną pietruszkę oraz marchewkę i pieczarki – w plasterki.
Dołóż warzywa do mięsa, podlej wodą i gotuj kwadrans. Po tym czasie dorzuć resztę warzyw i wsyp przyprawy.
Wyłącz gulasz, gdy mięso będzie miękkie.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax