Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gulasz meksykański"
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8698
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8698
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Mięso umyj, przypraw słodką papryką i obsyp mąką.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem, a następnie dorzuć mięso.
Zieloną paprykę pokrój w kostkę, a obraną pietruszkę oraz marchewkę i pieczarki – w plasterki.
Dołóż warzywa do mięsa, podlej wodą i gotuj kwadrans. Po tym czasie dorzuć resztę warzyw i wsyp przyprawy.
Wyłącz gulasz, gdy mięso będzie miękkie.
Czas przygotowania: 90 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax