Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Jaglanka z rodzynkami i brzoskwiniami"
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 655
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z które...
Odsłon: 117
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 928
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu w wersji świą...
Odsłon: 655
Tradycyjny makowiec w prostej i szybkiej odsłonie! Świąteczny wypiek, z które...
Odsłon: 117
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 928
Składniki
Kaszę przepłucz na sicie, wrzuć do garnka, zalej wodą z mlekiem, wsyp szczyptę soli i gotuj na małym ogniu, aż cały płyn odparuje.
Rodzynki namocz, by zrobiły się miękkie, a następnie dołóż do jaglanki razem z łyżką miodu i wymieszaj.
Podawaj z pokrojonymi brzoskwiniami.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 340. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax