Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajka faszerowane

Jajka faszerowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12882

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Jajka faszerowane"

Składniki

  • 5 jaj ugotowanych na twardo
  • 3 łyżki majonezu
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka śmietany lub jogurtu
  • kilka listków natki pietruszki
  • szczypior
  • ostra papryka w proszku
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ugotuj jajka na twardo. W czterech odetnij górę, tak by można było wyjąć żółtko, nie niszcząc białka. W misce rozgnieć widelcem żółtka i jedno całe jajko. Wymieszaj z majonezem, musztardą, śmietaną lub jogurtem. Dodaj posiekany drobno szczypiorek i paprykę.

  2. Dodaj kilka listków pietruszki i przypraw do smaku solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku. Wszystko dokładnie wymieszaj. Przełóż masę do białek i przykryj czapeczkami z jajka.

  3. CZAS: około 30 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń