Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jak zamarynować paprykę?"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 88
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 37
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 130
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 88
Składniki
wodę zagotuj, dodaj cukier, sól i ocet. Zagotuj i odstaw do ostudzenia. W tym czasie czosnek pokrój w cienkie plasterki, a cebulę w piórka. Papryki umyj, oczyść i pokrój na kawałki. Zalej wrzątkiem i odcedź.
W słoiki włóż po liściu laurowym, 2 ziarna ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, 1/3 łyżeczki gorczycy i po gałązce tymianku. Wrzuć kilka piórek cebuli i plasterków czosnku. W tak przygotowanych słoikach ułóż paprykę. Wlej zalewę i zakręć słoik. Pasteryzuj 10 minut na wolnym ogniu.Źródło: Na żywo