Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jak zamarynować paprykę?"
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9968
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9968
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8992
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
wodę zagotuj, dodaj cukier, sól i ocet. Zagotuj i odstaw do ostudzenia. W tym czasie czosnek pokrój w cienkie plasterki, a cebulę w piórka. Papryki umyj, oczyść i pokrój na kawałki. Zalej wrzątkiem i odcedź.
W słoiki włóż po liściu laurowym, 2 ziarna ziela angielskiego, 5 ziarenek pieprzu, 1/3 łyżeczki gorczycy i po gałązce tymianku. Wrzuć kilka piórek cebuli i plasterków czosnku. W tak przygotowanych słoikach ułóż paprykę. Wlej zalewę i zakręć słoik. Pasteryzuj 10 minut na wolnym ogniu.Źródło: Na żywo