Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowe spaghetti z jabłkiem"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 438
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113058
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 438
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 785
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Burak wyszoruj, opłucz, ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości. Ostudź, a potem obierz. Osobno ugotuj oczyszczone marchewki. Jabłko obierz, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Orzechy upraż na suchej patelni.
Warzywa oraz jabłko zetrzyj na tarce lub pokrój w długie cienkie nitki. Wymieszaj w salaterce z 2-3 łyżkami oleju oraz łyżeczką soku z cytryny. Dopraw cukrem, solą i pieprzem. Posyp orzechami i natką.
Czas ok. 70 min; porcja – 140 kcal, cena 1,10 zł.Źródło: Świat kobiety