Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jesienny gulasz z indyka z cydrem"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1520
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1904
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1781
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1547
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1520
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1904
Składniki
Jabłko i warzywa umyć. Marchew obrać, pokroić w grubsze talarki. Seler (białą część i zieloną) pociąć w krążki. Jabłka pokroić w półksiężyce bez obierania, pestki usunąć.
Mięso podzielić na kawałki, oprószyć solą, pieprzem, suszonym majerankiem, odstawić na pół godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso zrumienić na rozgrzanym maśle, dodać pokrojone warzywa i jabłko, podsmażyć, zalać cydrem. Zagotować, potem zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę. Podawać z kleksem śmietany i świeżym majerankiem.
Klarowane masło ma subtelny, lekko orzechowy smak i nigdy się nie przypala. Idealne do smażenia i pieczenia, nadaje wyborny smak.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium