Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jesienny gulasz z indyka z cydrem"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11313
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11313
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9864
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Jabłko i warzywa umyć. Marchew obrać, pokroić w grubsze talarki. Seler (białą część i zieloną) pociąć w krążki. Jabłka pokroić w półksiężyce bez obierania, pestki usunąć.
Mięso podzielić na kawałki, oprószyć solą, pieprzem, suszonym majerankiem, odstawić na pół godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso zrumienić na rozgrzanym maśle, dodać pokrojone warzywa i jabłko, podsmażyć, zalać cydrem. Zagotować, potem zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę. Podawać z kleksem śmietany i świeżym majerankiem.
Klarowane masło ma subtelny, lekko orzechowy smak i nigdy się nie przypala. Idealne do smażenia i pieczenia, nadaje wyborny smak.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium