Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jesienny gulasz z indyka z cydrem"
Jabłko i warzywa umyć. Marchew obrać, pokroić w grubsze talarki. Seler (białą część i zieloną) pociąć w krążki. Jabłka pokroić w półksiężyce bez obierania, pestki usunąć.
Mięso podzielić na kawałki, oprószyć solą, pieprzem, suszonym majerankiem, odstawić na pół godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso zrumienić na rozgrzanym maśle, dodać pokrojone warzywa i jabłko, podsmażyć, zalać cydrem. Zagotować, potem zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę. Podawać z kleksem śmietany i świeżym majerankiem.
Klarowane masło ma subtelny, lekko orzechowy smak i nigdy się nie przypala. Idealne do smażenia i pieczenia, nadaje wyborny smak.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium
Pyszny i zdrowy. Tym razem mieso z indyka - jako gulasz, z dodatkiem aromatyc...
Odsłon: 11193
Przepis dnia
bardzo aromatyczna pieczeń do podania na ciepło lub na zimno
Odsłon: 2566
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 3351
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 103
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3592
Pyszne, delikatne oraz pożywne placki z cukinii i marchewki. Możemy serwować...
Odsłon: 3351
Szybkie i smaczne ciasto lekko wilgotne o intensywnym bananowym smaku a do te...
Odsłon: 103
Zawsze smaczna i zdrowa. Prosta, szybka i łatwa w wykonaniu. Pasuje prawie do...
Odsłon: 3592
Składniki
Jabłko i warzywa umyć. Marchew obrać, pokroić w grubsze talarki. Seler (białą część i zieloną) pociąć w krążki. Jabłka pokroić w półksiężyce bez obierania, pestki usunąć.
Mięso podzielić na kawałki, oprószyć solą, pieprzem, suszonym majerankiem, odstawić na pół godziny do lodówki.
Zamarynowane mięso zrumienić na rozgrzanym maśle, dodać pokrojone warzywa i jabłko, podsmażyć, zalać cydrem. Zagotować, potem zmniejszyć ogień i dusić pod przykryciem ok. 1 godzinę. Podawać z kleksem śmietany i świeżym majerankiem.
Klarowane masło ma subtelny, lekko orzechowy smak i nigdy się nie przypala. Idealne do smażenia i pieczenia, nadaje wyborny smak.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium
Przepisy Dania główne
Dania główne
Rolady z jajecznicą
Dania główne
Młoda kapusta z mięsem
Dania główne
Ziemniaki zapiekane z młodą kapusta i mini kotleciki mielone w sosie pomidorowym
Dania główne
Marynowana pierś kurczaka z grilla
Rolady z jajecznicą
Polecam smaczne rolady z piersi kurczaka, rolady trochę w innym wydaniu bo z...
Odsłon: 12
Młoda kapusta z mięsem
Młoda kapusta z mięsem, pomidorami, pachnąca koperkiem. To danie to smak wios...
Odsłon: 91